| J.K.Rowlingová | |
|
+4vika Lexie_Malfoy Nienna Emm:) 8 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
Emm:)
Poeet p?íspivku : 61 Age : 32 Registration date : 09. 07. 07
| Předmět: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 4:09 pm | |
| zde můžete pokecat o ní o jejím životě atd | |
|
| |
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 4:10 pm | |
| Schrnutí z příběhu který byl vysílán v roce 2006 na čt 2 J. K. Rowlingová se narodila v Chipping Sodbury, Gloucestershire ve Spojeném Království v roce 1965.Žila tam se svoji matkou o otcem a sestrou.Navštěvovala Wyedeanskou střední školu ,kde čast svýám přátelům a různým lidem vyprávěla příběhy.V roce 1990 podlehla její matka podlehla roztoušené skleroze.Nápad na příběh o kouzelnickém učni dostala během cesty vlakem z Manchasteru do Londýna. V roce 1993 se jim narodila dcera Jessica Rowlingová Arantesová. Manželství ale nevydrželo a Rowlingová se ještě před rozvodem v roce 1995 vrátila spolu se svojí dcerou do Edinburgu.Říká se že JKR před narozením své dcery byla chudá a neměla skoro na ppíry proto se říkalo že to psala na papírové ubrousky ale nidky se tato informace nepotvrdila a JKR jí popíra.Sedávala v jedné kavarně nejrafši měla jendo místečko u okna,kde často psala HP.V hodně nakladatelství nechtělo její příběh příjmout tvrdili že by to čtenáře nezajímalo pak ukazala příběh jendomu svému kamaradovi který jeji příběh zvěřejnil.Netrvalo dlouho a první díl Harryho Pottera začal sotoupat po druhém dílu HP se stala z JKR multimilionářka tak s v roce 2001 si tak mohla koupit luxusní sídlo ve stylu 19. století u břehu řeky Tay ve Skotsku. JKR řekla že napíše 7 dílů původně mělo být 9 ale JKR změnila nazor a řekla že víc než 7 dílů nenapíše.Tady začal příběh JKR a putuje po celem světě i když to každy vidí jina většinu informaci sem se dozvěděla z jejiho porřadu co vysílali na čt 2 mohli jste sledovat v říjnu 2006.Nevíám přesně kdy to bylo. | |
|
| |
Nienna
Poeet p?íspivku : 52 Registration date : 10. 07. 07
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 4:30 pm | |
| Mě připadá jako správná ženská, taková sympatická.....a mám pocit že s každým dílem HP se zlepšuje | |
|
| |
Lexie_Malfoy
Poeet p?íspivku : 71 Age : 31 Localisation : Czech Republic XD Registration date : 09. 07. 07
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 5:00 pm | |
| - Nienna napsal:
- Mě připadá jako správná ženská, taková sympatická.....a mám pocit že s každým dílem HP se zlepšuje
Jo, mně je taky sympatišé Ale zase že by se zlepšovala to asi říct nemůžu... pro mě 5ka nebyla vůbec dobrá. Prisoner of Azkaban Rulez! | |
|
| |
Nienna
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 5:02 pm | |
| Jj trojka mi přišla fakt dobrá, jenom možná trochu krátká. 5ka byla docela slabá, to souhlasím, moc nepodstatných informací najednou. 6ka byla asi nejlepší, společně s trojkou...i když je tam tolik smutných věcí...ael je to dobrý a hezky napsaný. Máma mi koupila i tu anglickou verzi, tak si v tom občas přelouskám pár vět.. | |
|
| |
Lexie_Malfoy
Poeet p?íspivku : 71 Age : 31 Localisation : Czech Republic XD Registration date : 09. 07. 07
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 5:10 pm | |
| - Nienna napsal:
- Jj trojka mi přišla fakt dobrá, jenom možná trochu krátká. 5ka byla docela slabá, to souhlasím, moc nepodstatných informací najednou. 6ka byla asi nejlepší, společně s trojkou...i když je tam tolik smutných věcí...ael je to dobrý a hezky napsaný. Máma mi koupila i tu anglickou verzi, tak si v tom občas přelouskám pár vět..
To je pravda... šestka byla fajn, ale podle mě trochu moc "hollywoodská", protože ty popisy, jak se bál Rona mi přišly... trochu přehnaný. Ale to je věc názoru. Jinak jsem moc nemusela první kapitolu s ministrem.. možná byla důležitá, ale mně se tam jaxi nehodila.. | |
|
| |
Nienna
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 5:12 pm | |
| jj ta byla dost nudná..já jsem to potom normálně přeskakovala..... | |
|
| |
vika
Poeet p?íspivku : 62 Age : 32 Localisation : slovakia Registration date : 10. 07. 07
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 5:12 pm | |
| no tak mne sa strasne pacila 3ka. Jednoznacne najlepsia kniha | |
|
| |
Lexie_Malfoy
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 5:16 pm | |
| Nienna: Přesně tak, já myslela, že jsem v jiný knize bo co... vika: to jo! byla taková hezky rychla, svižná a nebyl nakonci Volďas. | |
|
| |
Nienna
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 5:17 pm | |
| Volďas je hezká zdrobnělina....představ si kdyby mu tak někdo omylem řekl.... | |
|
| |
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 6:47 pm | |
| jo JKR je dobrá hůavě že dokázala napsat tak skvělý příběh o HP | |
|
| |
Makiki Admin
Poeet p?íspivku : 48 Age : 32 Localisation : CZ Registration date : 18. 06. 07
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 8:59 pm | |
| JKR je výtečná osůbka (mám v podpisu její citát), podle mě je úžasný, jak člověk dokáže vytvořit takovou obrovskou věc a přitom ona předtím nebyla moc bohatá. Postačila jí fantazie a umění psát. =) Jinak, nevím... mě furt ještě žere, že Harry asi bude s Ginny. To nějak furt nemohu překousnout. Ale teda jednoznačně se mi líbila 3,4,5. 5(polibek Cho a Harryho), 4 byla taková docela dějivá a 3 suprová každopádně nemůžu dospat, aby už tu byl 7.díl | |
|
| |
Lexie_Malfoy
| |
| |
Makiki Admin
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 10, 2007 9:28 pm | |
| | |
|
| |
Lexie_Malfoy
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Wed Jul 11, 2007 1:31 pm | |
| | |
|
| |
Makiki Admin
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Fri Jul 13, 2007 1:51 pm | |
| Lexie: o Ch/H? Dyt už mám tedka tu novou, tu jsi četla. Ostatní ještě ne, měli to štěstí, že jsem ji ještě nezveřejnila. | |
|
| |
NICátko
Poeet p?íspivku : 36 Age : 32 Registration date : 13. 07. 07
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Fri Jul 13, 2007 6:29 pm | |
| JKR má můj obdiv .. Navždy .. Fakt nechápu, kde jí to napadlo .. Možná, že na záchodě .. | |
|
| |
Gwen
Poeet p?íspivku : 25 Localisation : CZ ;) Registration date : 13. 07. 07
| Předmět: ... Sun Jul 15, 2007 8:03 pm | |
| JKR si toho docela odst prožila, takže jí úspěch s HP přeju , ale když jsme s kámoškou porovnávali anglický vydání s českym, je vidět, že JKR pořád používá jen řekl, za to v češtině tam je sposta obměn. Jenže jak je vidět, tak neni moc českejch autorů, co by dokázali napsat tak úžasnej příběh jako JKR. | |
|
| |
Misqui
Poeet p?íspivku : 47 Age : 34 Registration date : 10. 07. 07
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Mon Jul 16, 2007 11:41 am | |
| no jo v ajině se mně to moc nelíbilo... už proto, že jsem tomu moc nerozumněla a bylo tam moc zkracování a tak... ale jinak musím souhlasit... JKR JE SKVĚLÁ SPISOVATELKA A MÁ MŮJ VELKÝ OBDIV | |
|
| |
Gwen
| Předmět: ... Mon Jul 16, 2007 6:59 pm | |
| Má skvělou fantazii! Já jí to děsně závidim... Jak jí to všechno napadlo!! Vážně úžasný... Kdyby každej, kdo se propadne na dno jako JKR měl takovou chuť psát a psal, čtu od rána do večera . Je to děsně silná žeská... | |
|
| |
Makiki Admin
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 17, 2007 10:58 am | |
| NICátko: To máš pravdu. ne, na záchodě ne, ale ve vlaku prej, nevím jestli si to pamatuju správně, ale prý si poznámky ze svý fantazie psala na kapesníček... ale tyjo fakt nevím, jestli si to pamatuji správně. | |
|
| |
Gwen
| Předmět: ... Tue Jul 17, 2007 11:31 am | |
| Mikiki: Jj, pamatujes, videla sem nejakej dokument a ona tak vypravela, ze jela vlakem a najednou videla pred sebou v ulicce vyhubleho chlapce s brylema v obnosenych satech a tak si to rychle napsala a ptz nic nemela tak to hodila na kapesnicek . No a pak taky ukazovala takovou velkou krabici, kterou vysypala a tam byla hromada poznamek o HP a tayk velky desky. Tam pry ma vsechno co se stane... , ale nic neprozradila | |
|
| |
vika
Poeet p?íspivku : 62 Age : 32 Localisation : slovakia Registration date : 10. 07. 07
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Tue Jul 17, 2007 12:12 pm | |
| jj to viem.. ja mam knizku o nej... len so to este poriadne nedocitala | |
|
| |
Lexie_Malfoy
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Sun Jul 29, 2007 5:06 pm | |
| Já bych docela brala, kdyby napsala tu encyklopedii. Sámo až si odpočine, ale bylo by to dobrý... když už ne další díl, tak aspoň encyklopedii. | |
|
| |
Makiki Admin
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová Sun Jul 29, 2007 10:50 pm | |
| Gwen: joo, to jsem viděla nějaký kousky z toho dokumentu... to byla taková ta velká žlutá deska ne? a jak tam říkala, že je v tom celá poslední kapitola, nebo co.... ja byla tak napjatáá... Lexie: myslím polovi, že už jsem v takovém zoufalém rozpoložení, že už bych brala všeckoooooo | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: J.K.Rowlingová | |
| |
|
| |
| J.K.Rowlingová | |
|